Η Εταιρεία

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΗΩΣ ιδρύθηκε το 2003 και διευθύνεται από την Δήμητρα Χατούπη.

Από την ίδρυση της δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην παραγωγή παραστάσεων.

Κατά την χειμερινή περίοδο 2004-2005 παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Μαρλέν» της συγγραφέως Pam Gems, σε σκηνοθεσία Ραζβάν Μαζιλού, στο χώρο κινηματογραφικών και θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος». Η παράσταση επαναλήφθηκε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τον Νοέμβριο του 2005.Το έργο ήταν η μεταφορά στη σκηνή της ζωής της μεγάλης ντίβας του Γερμανικού κινηματογράφου Μάρλεν Ντίτριχ.

Την περίοδο 2006-2007 παρουσίασε το έργο του Παναγιώτη Μέντη «Οι κόκκινες γυναίκες» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Περώ «Η Κοκκινοσκουφίτσα». Μια θεατρική παράσταση έρευνας πάνω στην αφήγηση του πασίγνωστου και παγκόσμιου παραμυθιού με σύγχρονους θεατρικούς τρόπους. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον χώρο κινηματογραφικών και θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος», με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης το 2007 η Πάνδημος Ηώς αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ πειραματικού θεάτρου « MAN.In.FEST.» με την θεατρική παράσταση “Oedipus the King” βασισμένη σε αποσπάσματα από την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου με τη συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της σχολής θεάτρου «δήλος» και του Νίκου Τουλιάτου.

Το 2008 η Πάνδημος Ηώς παρουσίασε στο θέατρο Βαφείο το έργο «Η Συνοδός» μια παράσταση, διασκευή του ομώνυμου αφηγήματος της Νίνα Μπεμπέροβα από τον Ρασβάν Μαζιλού, σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη.

Την περίοδο 2009 – 2010 παρουσίασε στο Θέατρο ΜΕΛΙ το έργο του Martin Sherman «Iζαντόρα – When she Danced» σε σκηνοθεσία Ρασβάν Μαζιλού.