Ο Φοιτητής

«Ο Φοιτητής» (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Άντον Τσέχωφ) είναι μια πολιτιστική-κοινωνική δράση που απευθύνεται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Η συγκεκριμένη δράση επιδοτείται και  τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ για την περίοδο 2019-2020. Στη δράση συμμετέχουν εθελοντές performer της σχολής θεάτρου «δήλος – Δήμητρα Χατούπη ».

Η δράση έχει στόχο την αφήγηση της ιστορίας από έναν ή δύο performer προς έναν ασθενή κάθε φορά, στον θάλαμο ή στο κρεβάτι του. Κάθε performer διηγείται την ιστορία χρησιμοποιώντας απλά σκηνικά αντικείμενα, το λόγο, το τραγούδι και τις πραγματικές αφηγήσεις ανθρώπων που μιλούν για τη συγχώρεση και τη ζωή τους, αναμιγνύοντας την αφήγηση μιας φανταστικής ιστορίας με στοιχεία ντοκουμέντου επιτρέποντας την επιστροφή της τέχνης του θεάτρου σε αυτό που μπορεί να κάνει τόσο καλά: την κοινοτική εμπειρία και το μοίρασμα.

Χαρακτηριστικά της performance η ανθρωπιά και η απλότητα, στόχος της, να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την συνάντηση των ανθρώπων/ασθενών με τη θεραπευτική λειτουργία της τέχνης.

Την συμφωνημένη μέρα της παρουσίασης οι ασθενείς της μονάδας, θα ερωτηθούν από τους προϊσταμένους του τμήματος αν ενδιαφέρονται να τους γίνει η αφήγηση της ιστορίας. Με το πέρας της δράσης δίδεται στον κάθε ασθενή δώρο ένα αναμνηστικό βιβλίο. 

Η Συγκεκριμένη Δράση έχει ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζεται από την περίοδο των Χριστουγέννων σε διάφορα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Ήδη έγιναν κάποιες παρουσιάσεις στο Αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».